Laddar Evenemang

« All Evenemang

Praktiska erfarenheter, klorerat och PFAS

maj 7

Renare Mark undersöker förutsättningarna att webbsända hela seminariet om det visar sig att problematiken med Coronaviruset och sammankomster kvarstår i maj.

PFAS har sedan 1950-talet använts flitigt i ett stort antal produkter. Sedan det stod klart att det är skadligt både för miljön, oss människor och djur har ett stort antal undersökningar utförts i Sverige och runt om i världen. På seminariet kommer vi att få höra mer om undersökningar, nedbrytning och stabilisering av PFAS.

Klorerade lösningsmedel är en annan grupp vanligt förekommande föroreningar, som tidigare användes flitigt i kemtvättar och verkstadsindustrin. De senaste åren har vi i Sverige tagit in nya metoder för att både undersöka och åtgärda dessa föroreningar. Under seminariet får vi lyssna till komplicerade åtgärder i stadsmiljö, reflektioner från vad vi lärt oss under 2000-talet och mycket mer.

Program

Seminariet kommer att äga rum i Västerås men vi kommer även att videosända till ”noder” i Malmö, Göteborg, Linköping och Umeå. Deltagarna i noderna kommer att sitta i en gemensam lokal och få fika och lunch precis som de som deltar på plats. Du klickar i vilken stad du vill närvara i samband med anmälan.

Pris medlemmar: 1 800 kr för närvarande i Västerås 1 500 kr för övriga städer.

Pris icke medlemmar: 2 300 kr för närvarande i Västerås 2 000 kr för övriga städer.

Anmälan görs via detta formulär senast den 7:e april.

Vid frågor kontakta Renare Marks koordinator, Hanna Hartman hanna@enviromiljoteknik.se 

Angående Coronaviruset så följer Renare Mark läget dagligen, och förbereder åtgärder för att hantera läget om det inte är möjligt att mötas i på plats.

Detaljer

Datum:
maj 7
Evenemang Kategori: