Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Studiebesök och seminarium i Oskarshamn

2016-09-27 - 2016-09-28

Nätverket Renare Mark och Oskarshamns kommun ordnade studiebesök och seminarium till saneringen av Oskarshamns hamnbassäng.Den 27 september invigdes hamnsaneringen med pompa och ståt, och Renare Marks medlemmar var inbjudna att delta. Den 28 september följde Renare Mark upp invigningen med ett seminarium med temat förorenade sediment, då deltagarna bland annat fick lyssna till föredrag om juridik kopplat till dispens mot dumpningsförbudet, olika åtgärdstekniker, vattenreningstekniker och åtgärdsförberedande undersökningar, samt praktiska exempel och grumlingsproblematik. En närmare beskrivning av dagarna hittar ni i inbjudan nedan.

Ohamn1Nu pågår arbeten för fullt med etablering av avvattnings- och vattenreningsanläggning på hamnens ytor för sedimenten som muddras ur Oskarshamns hamnbassäng.
Foto: Ulrika Larson

Kostnad för invigning 27 september och seminarium 28 september är 2 700 kr per person exkl. moms. I priset ingår lunch och middag den 27:e samt lunch och fika den 28:e.

För de som har behov av boende finns det hotellrum reserverade på Clarion Collection Hotel Post samt Hotell Ett. Det finns både enkelrum och dubbelrum att välja på. Uppge Renare Mark som referens, så får ni del av de reserverade rummen. Då det är ett begränsat antal rekommenderas att hotell bokas snarast.

Inbjudan
Program (uppdaterat 160630)

Presentationer
Bodil Liedberg Jönsson, Beställarombud
Per Molander, Mannheimer Swartling
Anna Kruger, Västerås Stad
Anna Willhemsson och Kristina Bernsten, COWI
Henrik Eriksson, Golder Associates, och Joe Jersak, SAO Environmental Consulting
Christin Jonasson, Golder Associates
Anders Bank, Structor Miljö Väst
Bart van Renterghem, Envisan
Pär Elander, Elander miljöteknik

På seminariet efterfrågades erfarenhetsrapporten från projektet. Denna finns nu tillgänglig här.

Läs mer om Saneringen av Oskarshamns hamnbassäng på projektets hemsida, det går även att följa projektet på Instagram eller Facebook.

Detaljer

Start:
2016-09-27
Slutar:
2016-09-28
Evenemang Kategorier:
,