Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Södertälje kommun anordnar studiebesök vid saneringen Igelsta strand!

2018-10-03 @ 10:00 - 12:00

Igelsta industriområde i Östertälje (Södertälje) har länge varit ett av de mest förorenade områdena i Stockholms län. Flera verksamheter har funnits på plats och förorenat marken såsom sågverksamhet med både CCA och pentaklorfenol, färgfabrik och båtuppställning. Redan på 1980-talet väcktes tanken om att sanera området och planera för bostäder. Arbetet drog ut på tiden, men i slutet av 2014 vann detaljplanen för Igelsta strand laga kraft. Planerat är ca 500 bostäder i form av flerbostadshus och radhus samt ett större verksamhetsområde. Kommunen har sökt och fått statliga medel för delar av saneringen och nu pågår kommunens sanerings och anläggningsentreprenad inför bostadsexploateringen. Saneringen genomförs som en schaktsanering med hjälp av kumulativa åtgärdsmål och fokus på återanvändning och omförande av massor inom området.

Projekt Igelsta strand bjuder nu in intresserade i branschen till

Studiebesök
Onsdag 3 oktober
kl. 10 – ca12
Vi samlas på etableringen, Korpuddsvägen, där serveras blåbärssoppa och macka och vi går igenom projektet, sedan gör vi en rundvandring på området (grönt på  kartan) Det är krav på skyddsskor, väst, hjälm, glasögon och handskar. Tag med om du har, det finns några utrustningar att låna.

Anmäl dig senast 25 september till: ingegerd.ask@sodertalje.se, Kontakt vid frågor: Ingegerd Ask, Södertälje kommun, 08-5230 4391

Detaljer

Datum:
2018-10-03
Tid:
10:00 - 12:00
Evenemang Kategori: