Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Renare Mark Väst Årsmöte och studiebesök termisk sanering i berg – Trollhättan 22 februari

2018-02-22 @ 12:30 - 17:00

Renare Mark Väst inbjuder till Årsmöte och studiebesök på Järnsågen 3 i Trollhättan, – termisk sanering av klorerade lösningsmedel i berg!

Kemtvättverksamheten i Trollhättan startade i början av 1950-talet. Klorerade lösningsmedel, framförallt tetrakloreten, användes i tvättprocessen och delar av detta har läkt ut och förorenat både jord och underliggande berggrund. För att sanera föroreningarna i den underliggande berggrunden har termisk behandling valts. Termisk behandling av klorerade lösningsmedel är en beprövad teknik, men att använda den i kristallint berg, som det är fråga om på Järnsågen 3 har bara gjorts enstaka gånger. Saneringen är nu i full gång och resultaten ser lovande ut.

När: Torsdagen den 22 februari, 2018, klockan 12.30-17.00
Var: Trollhättan

Transport: Gemensam transport med buss tur och retur Göteborg-Trollhättan. Avgång utanför First Hotell G, Göteborgs centralstation, kl. 12.30.

Eftermiddagen inleds med busstransport till saneringsplatsen, där vi får en rundvandring. Efter transport till kommunhuset i Trollhättan och fika fortsätter dagen med presentationer om bland annat resan från undersökning till åtgärd, själva metodiken för termisk sanering i berg och vilka praktiska utmaningar man ställs inför. Dessutom kommer årsmötet för Renare Mark väst att äga rum. Har du förslag på hur verksamheten kan utvecklas eller intressanta ämnen för kommande arrangemang? Skicka en motion till vast@renaremark.se, så tar vi upp den på mötet.

Presentationer:
Anders Bank, Structor
Niels Plough, Krüger
Håkan Falck, Trollhättans kommun

Bindande anmälan senast fredag den 9 februari genom att maila till vast@renaremark.se Kostnaden för studiebesöket inklusive fika är 250: -, vilket faktureras. Ange fullständig faktureringsadress och eventuell fakturareferens i anmälan. Eventuella allergier anges i anmälan. Antalet platser är begränsat, så först till kvarn…

Detaljer

Datum:
2018-02-22
Tid:
12:30 - 17:00
Evenemang Kategorier:
,