Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Region Väst bjuder in till nätverksträff

2021-12-07 @ 15:00 - 17:00

Vi träffas för att nätverka, umgås och lyssna på spännande föredrag!

Nätverket Renare Mark, Region Väst bjuder in till nätverksträff med umgänge, glögg och pepparkakor samt föredrag om ett ”nytt” förorenat område på västkusten som varit aktuellt i sommar – Bassholmen.

Bassholmen, en västkustidyll med okända utmaningar
Bassholmen är en västkustidyll med vackra och värdefulla naturmiljöer och ett populärt utflyktsmål med museum, vandrarhem samt småbåtshamn. Objektet var ett okänt förorenat område innan Samhällsbyggnad i Uddevalla gjorde en omfattande historisk genomgång av nedlagda verksamheter under 2020. Genomgången resulterade i att objektet valdes ut som ett av flera att söka bidrag för översiktliga undersökningar.

Inom området har det bedrivits gjuteri, mekanisk verkstad, smedja samt slip sedan 1800-talets början. Relement Miljö Väst AB fick uppdraget att genomföra förstudien och inledande undersökningar visade på mycket höga halter av föroreningar i den ytliga jorden vilket medförde att akuta åtgärder såsom avspärrningar genomfördes. Föredraget kommer att ta upp hela ärendegången från egeninitierad tillsyn genom inventering, riskbedömning, ansvarsbedömning, ansökan om bidrag, förstudien och vad som skedde under sommaren 2021, vilka akuta skyddsåtgärder som vidtogs, riskkommunikation samt nuläget med ärendet.

Vi träffas tisdagen den 7 december i Setterwalls lokaler på Sankt Eriksgatan 5 i Göteborg kl. 15. Då bjuds det på glögg med lämpliga tilltugg. Omkring kl. 15.30 inleds föredrag om Bassholmen, som hålls av Anna Karlsson från Uddevalla kommun och Per Hübinette från Relement Miljö Väst AB. Efter föredraget finns tillfälle för frågor, diskussion och mer mingel, sedan avrundar vi kl. 17.

Registrera ert deltagande på denna sida.

Varmt välkomna, hoppas vi ses!

 

Detaljer

Datum:
2021-12-07
Tid:
15:00 - 17:00
Evenemang Kategori: