Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

NRM Norr bjuder in till årsmöte med tre spännande föredrag

2019-02-20 @ 08:30 - 11:30

Välkommen på årsmöte med Renare Mark Norr! I år erbjuds ett mycket lockande program med föredrag om länsvattenrening, sedimentavvattning och PFAS-utredning. Våra sponsorer bjuder på fika och lunch.

Tid: Onsdag 20 februari kl 08.30 – 11.30 (+lunch)
Plats: Umeå, Folkets Hus, Skolgatan 59, UMEÅ. http://www.umeafolketshus.se/
Skype: Möjlighet att ta del av årsmötet+föredragen via Skype finns. Länk skickas ut till de som anmält deltagande via Skype. I Luleå öppnar Trafikverket för en gemensam Skype-sittning på Sundsbacken 2-4 (Konferensrum Kabyssen) med start 8.30. Går också bra att ansluta 09.30. Meddela deltagande i anmälningsformuläret. Gemensam lunch för den som vill (preliminärt på Savoy), betalning ur egen ficka.

Se följande länkar för Dagordning, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan.

10.00 ”Hantering av länsvatten från saneringsschakt” (Ola Fängmark, Tyréns)
10.30 ”Avvattning av sediment med geotuber” (Gunnar Wiklander, Swerock)
11.00 ”PFAS i släckskum – en utmaning” (Ibrahim Al-Turk, Umeå Airport, och Anders Lättström, Sweco)
11.30 Lunch

Programmet är anpassat så att det går att ansluta till fikat 09.30 för att ta del av föredrag och lunch, t ex om man har längre resväg.

Föredragen:

”Hantering av länsvatten från saneringsschakt” (Ola Fängmark, Tyréns). Ola, med många års erfarenhet från projekt på WSP, Envix och numera Tyréns, ger oss handfasta tips på hur dagvatten och länsvatten ska hanteras.

”Avvattning av sediment med geotuber” (Gunnar Wiklander, Swerock). Gunnar berättar och visar bilder från avvattning i geotub av fibersediment från grävmuddring vid SCA Östrand och zinkhaltigt slam från saneringen av Svärtträskgruvan.

”PFAS i släckskum – en utmaning” (Ibrahim Al-Turk, Umeå Airport, och Anders Lättström, Sweco). I detta föredrag får vi höra om Swedavias arbete med inventera förekomst av PFAS i mark, grund- och ytvatten på flygplatsen i Umeå.

Sponsorer: NRM Norr tackar årsmötets sponsorer Trafikverket och Dåva DAC.

Detaljer

Datum:
2019-02-20
Tid:
08:30 - 11:30
Evenemang Kategori: