Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Renare Mark region Norr bjuder in till en intressant dag med demonstration av sökhundar för föroreningar.

25 april @ 13:00 - 15:00

Tomas Gustafsson och Holly kommer att demonstrera hur det går till att både träna upp en hund för detta ändamål och att sedan jobba med det. Förhoppningen är att hundarna ska kunna vara ett bra verktyg inför sanering av förorenade platser, och kunna göra att det går snabbare och blir billigare i slutändan.

Nadja Lundgren kommer att berätta om hur de tog fram en provtagningsplan för sökning av klorerade lösningsmedel med hund på och kring en fastighet där en kemtvätt funnits. Nadja berättar också om hur de använde resultaten i utredningen och vilka för- och nackdelar de såg.
Tomas jobbar som forskare och kemist och har ett stort intresse för hundar, vilket har förenats i att träna upp springer spanieln Holly att leta efter miljögifterna tri- och tetrakloreten. Nadja är en miljökemist som sedan många år arbetar mycket med bland annat undersökningar och riskbedömningar av olika föroreningar i mark, luft, sediment, byggnader mm. Hon arbetar på Tyréns och deltar aktivt i olika utvecklingsprojekt.

Program (13.00-15.00)
Demonstration med Holly för att visa hur man tränar upp en hund för detta.
Presentation av Tomas Gustafsson om hur träningen av en hund sker och hur arbetet med sökning går till.
Presentation av Nadja Lundgren om framtagande av provtagningsplan och användningen av resultaten.

Detaljer

Datum:
25 april
Tid:
13:00 - 15:00
Evenemang Kategori: