Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Cykelseminarium i SUNDSVALL med Renare mark norr

2020-06-16 @ 09:50 - 11:30

Välkommen till cykelseminarium i SUNDSVALL med Renare mark norr!

Tisdag 16 juni kl 10-11.30 anordnar vi ett cykelseminarium kring olika saneringsprojekt i Sundsvall.

Från att vattendragen kring Sundsvall varit ett område för fiske och hantverk övergick Sundsvall under 1800-talen till att bli en industristad med framförallt trä- men även aluminium- och tillverkningsindustri. Den industrihistoria som finns kvar vid de stadsnära vattendragen längs Selångersån och på norra respektive södra kajen märks av idag när rester från industrin behöver åtgärdas för att bereda plats till moderna bostäder. Per cykel tar vi oss till några intressanta platser som till stor del åtgärdats vid Norra kajen och sen vidare mot projektet ”Storbron” där man ersätter en gammal bro över Selångersån med ny. Avslutningsvis styr vi cyklarna mot Rosenborgskajen för pågående sanerings- och förstärkningsarbeten längs det tidigare varvsområdet där vi får en genomgång av hur åtgärder i just det projektet sett ut.

Cykelturen är ca 5 km och vi avslutar med gemensam lunch på restaurang Charm.

Program

09.50               Samling Norra Kajen, ”gröna udden” (Fregattgatan 1)

10.00 -11.30   Cykeltur längs Norra Kajen, Selångersån och Rosenborgskajen

11.30               Lunch, gemensam på Charm (självkostnad)

Kostnad:       Gratis, lunch till självkostnadspris

Aktiviteten har anpassats till rådande coronaläge genom att vi utför den utomhus och iakttar fysisk distansering. Det kommer att vara ett begränsat antal platser därför ser vi gärna att ni gör er anmälan så snart som möjligt. Kläder efter väder, vid väldigt dåligt väder kortar vi ner turen.

Anmälan och frågor via mail till johannes.pettersson@swerock.se. I anmälan ange namn, företag, telefonnummer samt om du kommer att äta lunch på restaurang Charm. Sista anmälningsdag är den 12 juni.

Glöm inte cykeln så ses vi 16 juni!

Detaljer

Datum:
2020-06-16
Tid:
09:50 - 11:30
Evenemang Kategorier:
,