Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Årsmöte med fördrag om PCB Region Syd

2022-02-17 @ 13:00 - 15:00

Varmt välkommen att delta vid Region Syds årmöte. Efter mötet får du lyssna till föredrag av om riskbedömning av PCB i jord av Mark Elert, Kemakta Konsult.

NSR har genom  den avfallskontroll som bedrivits i nordvästra Skåne uppmärksammat att vi har ett  problem med PCB i jord. Ett av problemen är att vi har stora mängder ytliga jordar som innebär en fara för människor och miljö, eftersom de generella riktvärden för PCB överskrids i så stor andel av den jord som återfinns i trädgårdarna hos våra medborgare. Ett annat problemet att vi har för låga riktvärden med risk att områden översaneras med resultatet att punktkällor av opåverkade jordar läggs på deponi.

NSR bad konsultbolaget Kemakta att gå till botten med PCB-problematiken i våra tätortsnära ”matjordar” och resultatet blev en rykande färsk lokal studie Riskbedömning av PCB i jord  – med fokus på i bakgrundshalter, laboratoriernas sätt att rapportera analysresultat och inte minst behovet av en justering av modellen för upptag av PCB i växter. Kommer slutsatserna att påverka riktvärdena? Hur kan man tänka när det gäller jordar med lite högre TOC-halt?”

Anmälan görs här!

Varmt välkomna önskar
Styrelsen i Renare Mark Region Syd

Detaljer

Datum:
2022-02-17
Tid:
13:00 - 15:00
Evenemang Kategori: