Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nya grepp inom sanering av förorenad mark och vatten

2017-05-17 @ 10:00 - 15:30

Under dagen får ett ax-plock av föredrag om forskning och utveckling, tillsynsperspektivet och upphandling av nya tekniker samt praktiska exempel.

Förmiddagen inleds av moderator Peter Harms-Ringdahl och en uppdatering om Åtgärdsportalen. Därefter blickar vi in i framtiden med ett föredrag från Stina Jansson (Umeå Universitet) om det kommande uppdraget för NASA med fokus på avfallshantering i rymden. Genom Markus Gustafsson, (Länsstyrelsen i Östergötland) och en representant från SGU får vi ett myndighetsperspektiv med inriktning mot tillsyn samt upphandling inför alternativa åtgärder.

Efter lunch rör vi oss mot forskning och utveckling, genom Niels Døssing Overheu (Region Hovedstaden) och Magnus Bergknut (MTC – Miljötekniskt Center) som berättar om pågående utvecklingsprojekt. Dagen avslutas med ett praktiskt exempel från Kvarnholmen i Nacka, där en in situ-sanering av klorerade lösningsmedel i berg pågår. Dels berättar Niklas Törneman (Sweco) om själva saneringen och under dagens sista pass får vi höra tillsynsmyndighetens perspektiv genom Tore Liljekvist (Nacka Kommun).

Kostnad för medlem i Renare Mark: 1 800 kr/person exkl. moms. Kostnad för icke medlem: 2 100 kr/person exkl. moms. I priset ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.

Inbjudan
Program
Anmälan

Anmälan sparas ned, ifylles och skickas till johanna.svederud@liljemark.net.  Vi tar fortfarande emot anmälningar i mån av plats!
Har du frågor är du välkommen att ringa Johanna: 0707-21 02 89

Boka in i er kalender och anmäl er gärna snarast möjligt!
Varmt välkomna!

Detaljer

Datum:
2017-05-17
Tid:
10:00 - 15:30
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Väven, multisalen
Storgatan 46
Umeå, 90326 Sverige
+ Google Map