Laddar Evenemang

« All Evenemang

Avfall, deponier och masshantering

september 27

I samband med avfall- och återvinningsmässan samt VA-mässan på Elmia 25-27 september bjuder Nätverket Renare mark in till seminarium kring masshantering, avfall och deponier den 27 september. 

Vi inleder dagen genom Semi Serti från Citres som kommer att  prata om riskklassificering och riskbedömning av deponier. Därefter följer ett juridikpass med Maria Pajkull från Front Advokater som kommer fokusera på ansvarsfrågan kring gamla deponier. Vi kommer också att få lyssna till Sundsvalls kommuns sanering av Lomyrans deponi och hur kommunen arbetar med att undersöka och åtgärda gamla deponier. Erik Eneroth från Länsstyrelsen i Jönköping som kommer att berätta mer om Sveriges första miljöriskområde som ligger strax utanför Jönköping. Innan det är dags för lunch berättar Malin Sundsten från Golder om anläggande av nya främst inerta deponier som är aktuellt med tanke på alla våra stora infrastrukturprojekt runt om i Sverige. Efter lunch kommer Celia Jones från Kemakta  berätta om Avfall Sveriges uppdaterade bedömningsgrunder för förorenade massor och Sami Certi går igenom grundläggande karakterisering av jordmassor. Dagen avslutas med två föredrag från olika avfallsåtervinnare arbetar med mottagning, återvinning, behandling, förädling och avsättning av jordmassor.

Se även Program för seminariet (länk)

Kostnaden för seminariet är 1 700 kr/person exkl. moms. I priset ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Ni behöver inte vara medlemmar i Renare Mark för att delta på seminariet.

Deltagare på seminariet går in gratis på mässan. Läs mer om mässan på hemsidan https://www.elmia.se/avfall-atervinning.
Anmälan görs senast den 7 september.

För er som kommer till Jönköping dagen innan seminariet anordnas en After Work på Hasse på Sjökanten. Anmälan görs i samband med anmälan till seminariet.

Har du frågor är du välkommen att ringa eller mejla Hanna: 0706-93 00 56 hanna@enviromiljoteknik.se
Boka in i er kalender och anmäl er gärna snarast möjligt!
Varmt välkomna!

.

Detaljer

Datum:
september 27
Evenemang Kategori: