Laddar Evenemang

« All Evenemang

Avfall, deponier och masshantering

september 27

I samband med avfall- och återvinningsmässan samt VA-mässan på Elmia 25-27 september bjuder Nätverket Renare mark in till seminarium kring masshantering, avfall och deponier den 27 september. 

Vi inleder dagen genom Mark Elert från Kemakta som kommer berätta om Avfall Sveriges uppdaterade bedömningsgrunder för förorenade massor. Därefter följer två föredrag av Semi Serti från Citres kommer att gå igenom grundläggande karakterisering av jordmassor samt riskklassificering och riskbedömning av deponier. Juridikpasset kommer hållas av Maria Pajkull från Front Advokater och kommer fokusera på ansvarsfrågan kring gamla deponier. Vi kommer också att få lyssna till Sundsvalls kommuns sanering av Lomyrans deponi och hur kommunen arbetar med att undersöka och åtgärda gamla deponier. Efter lunch får vi lyssna till Per Nilsson från Länsstyrelsen i Jönköping som kommer att be-rätta mer om Sveriges första miljöriskområde som ligger strax utanför Jönköping. Dagen avslutas med att vi får lyssna på hur tre olika avfallsåtervinnare arbetar med mottagning, återvinning, behandling, förädling och avsättning av jordmassor.

Se även Programmet för seminariet (länk)

Kostnaden för seminariet är 1 700 kr/person exkl. moms. I priset ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Ni behöver inte vara medlemmar i Renare Mark för att delta på seminariet.

Deltagare på seminariet går in gratis på mässan. Läs mer om mässan på hemsidan https://www.elmia.se/avfall-atervinning.
Anmälan fylls i och lämnas här (länk). Anmälan görs senast den 27 augusti.

För er som kommer till Jönköping dagen innan seminariet anordnas en After Work på Hasse på Sjökanten. Anmälan görs i samband med anmälan till seminariet.

Har du frågor är du välkommen att ringa Hanna: 0706-93 00 56
Boka in i er kalender och anmäl er gärna snarast möjligt!
Varmt välkomna!

.

Detaljer

Datum:
september 27
Evenemang Kategori: