Ragn-Sells söker Projektledare Produktionsutveckling

posted in: Lediga Jobb

Ragn-Sells Treatment & Detox söker nu en Projektledare/Expert inom teknikutveckling och cirkulär ekonomi med fokus flygaskor och förorenad jord med placering i Uppsala, Upplands Bro eller Sollentuna.

Tjänsten ingår i teamet Produktionsutveckling som är en central stödfunktion till affärsområdet Treatment & Detox. I teamet arbetar ett antal projektledare med spetskompetens inom återvinningsteknik och materialhantering, byggprojektledare och systemförvaltare för vårt kart- och GIS system samt för vårt underhållssystem. Gruppen stödjer Treatment & Detox:s anläggningar med teknikutveckling och bidrar till att ta fram nya cirkulära lösningar.

Treatment & Detox:s verksamhet är under snabb och konstant utveckling. Våra anläggningar och processer utvecklas alltmer mot cirkulära lösningar med högre industriell tanke och där partnerskap spelar en viktig roll. Ett exempel på det är vår nya anläggning Ash2Salt, som startar produktionen under sommaren och är baserad på en banbrytande teknik för återvinning av bl.a. salter från flygaskor.

Vi erbjuder dig

  • För att du ska känna dig trygg i din roll ges gott om tid för introduktion och inlärning tillsammans med dina kunniga kollegor
  • Generösa vidareutbildningar och utvecklingsmöjligheter i en bransch som genomgår stora förändringar och erbjuder stora utvecklingsmöjligheter
  • Möjligheten att jobba med en av världens mest spännande insatser inom cirkulär ekonomi, Ash2Salt

Dina arbetsuppgifter

Som Projektledare/expert inom teknikutveckling blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stödja och driva utvecklingen av Ragn-Sells verksamhet mot nya och effektiva lösningar för behandling och omvandling av avfall till återvunna resurser och för säkert slutomhändertagande av de flöden som inte ska föras tillbaka till samhället.

Dina materialfokusområden blir huvudsakligen flygaskor, restprodukter från Ash2Salt och förorenade jordar men andra materialflöden kan vara relevanta beroende på din tidigare erfarenhet. Din starka kemiska bakgrund är viktig för att öka kunskapen om dessa materialflöden och på så sätt kunna utreda nya och alternativa avsättningar för våra material med hänsyn till cirkulär ekonomi. Planering och genomförande av försök i labb- till driftskala, ofta i samarbete med leverantörer och kunder, blir en del av ditt uppdrag.

Du kommer att ansvara för en portfölj av projekt från utredningar och förstudier till planering, upphandling och genomförande. Du får möjlighet att vara med från idé till investering och får därmed en helhetsbild av projekten du arbetar i.

Du kommer att vara en betydelsefull länk mellan produktion och utveckling på våra anläggningar, genom att öka kunskapen och optimera befintliga behandlingsprocesser samt utveckla dem vidare tillsammans med leverantörer, kunder och övrig personal inom Ragn-Sells. Process- och produktutvecklingen kommer du att driva både självständigt och i team.

För att lyckas behöver du ha ett genuint intresse för kemi, teknik, hållbarhet och ekonomi. Aktiv bevakning av nya tekniker och förståelse för hur de kan implementeras i vår verksamhet och bidra till nya lönsamma och cirkulära lösningar är en del av dina arbetsuppgifter.

En hel del av utvecklingen kommer att göras i samverkan med industri, branschforskningsinstitut och högskolor, där du kommer att fungera som Ragn-Sells representant i olika projekt.

Din profil

För att lyckas i denna roll tror vi att du har civilingenjörsexamen eller högre med inriktning kemi, kemiteknik, miljö- och processteknik eller motsvarande. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet från utveckling inom relevant område. Det är meriterande om du jobbat inom avfallsbranschen, energibranschen eller forskat inom miljöteknik eller motsvarande.

Du har både praktiska och teoretiska kunskaper inom projektledning, teknik- och processutveckling och har erfarenhet av laborativt arbete, både i lab- och pilotskala.  Du är van vid att både arbeta i och leda projekt.

Som person är du resultatdriven, innovativ, nytänkande, nyfiken och analytisk. Du har mycket bra samarbetsförmåga som underlättar externa och interna kontakter. Du har en stark teoretisk bakgrund men är även praktiskt lagt.

Du har goda kunskaper i både svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Läs mer och ansök här.

Sista ansökningsdag är 22 augusti.