Länsstyrelsen i Jönköping söker Projekthandläggare inom förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bidra i arbetet för en giftfri miljö?

Länsstyrelsen är en statlig myndighet och regeringens företrädare i länet. Vi arbetar för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest framgångsrika län. Genom samverkan med andra aktörer bidrar vi till att skapa förutsättningar för ett attraktivt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling i länet.

Vi är en kunskapsorganisation med 260 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från naturreservat, samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, till krisberedskap och mycket annat.

Tjänsten är placerad på enheten för förorenade områden på Samhällsavdelningen. Enheten utgörs av 11 engagerade medarbetare med bred kompetens. Vi är med och driver efterbehandlingsarbetet inom Jönköpings län med målet att skapa en giftfri miljö.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i ett projekt för att Länsstyrelsen ska få ökad kunskap om PFAS kopplat till våra förorenade områden och miljöfarliga verksamheter i länet.

Fokus i projektet är att hitta påverkanskällor som bidrar till att god kemisk status för PFAS inte uppnås i vissa vattenförekomster i länet. Eventuellt kan det även bli aktuellt med att ställa krav på ansvariga verksamheter. Arbetet ska sammanställas i en rapport.

Andra arbetsuppgifter såsom att kvalitetssäkra och uppdatera Länsstyrelsens databas över konstaterat och potentiellt förorenade områden, EBH-stödet, kan komma att ingå.

Projektet erbjuder självständigt arbete med hög grad av frihet under ansvar. Därtill har du ett nära samarbete med kollegor på enheten, andra enheter på Länsstyrelsen och handläggare i länets 13 kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant teknisk/ naturvetenskaplig högskoleutbildning, med kunskap om gällande lagstiftning inom arbetsområdet. Därtill ställer tjänsten krav på B-körkort, grundläggande kunskaper i Office-paketet, samt god svenska i tal och skrift.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet från arbete med förorenade områden, myndighetsarbete, projektarbete och rapportskrivning.

Som person är du självgående, ansvarstagande och drivande. Vi ser att du har ett flexibelt förhållningssätt för att kunna bemöta hinder och värdera val och metoder under projektets gång. Eftersom arbetet innebär många kontakter, med såväl interna och externa aktörer, ställs det krav på god samarbetsförmåga och god kommunikation såväl muntligt som skriftligt, inte minst för tillhörande rapportskrivning. Projektet innebär hög grad av frihet under ansvar, vilket ställer krav på god förmåga till självständigt arbete och självledarskap.

Läs mer och ansök här.

Sista ansökningsdag 14 augusti.