Sundsvalls kommun söker Miljöinspektör med inriktning på förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

 

Om arbetsplatsen
Sundsvalls kommuns gemensamma vision ”Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla” vilar på tre värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn.

Arbetsuppgifter
Du har nu möjlighet att bli en del av en grupp med flera inspektörer som jobbar med frågor kring förorenade områden i ett brett perspektiv, med helhetssyn och samhällsutveckling i fokus. Gruppen arbetar med riktad tillsyn mot potentiellt och bekräftat förorenade områden. Det innebär till exempel handläggning av upplysnings- och anmälningsärenden, tillsyn av åtgärder inför exploateringar, yttranden i samband med samhällsplanering och arbete med större MIFO-objekt. Ansvar och beslut ligger ofta på handläggarnivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har några års aktuell erfarenhet av arbete med frågor gällande förorenade områden, antingen i rollen som miljöinspektör, miljöhandläggare eller konsult.

Vidare har du en relevant akademisk utbildning från högskola eller universitet inom miljövetenskap, geovetenskap, markkemi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har:

erfarenhet av arbete med miljöbalken och förvaltningslagen
erfarenhet av arbete med förorenade områden som exempelvis ansvarsutredning, provtagningsplaner, saneringsutredningar, MIFO-arbete eller annat
För att lyckas i det här uppdraget är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen. Tjänsten kräver god samarbetsförmåga samt att du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har även förmågan att göra genomtänkta och motiverade bedömningar och prioriteringar som du stämmer av med gruppen. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, både mot interna och externa parter och tar ansvar för ditt eget och hela gruppens resultat liksom bilden av miljökontoret utåt.

Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som i skrift.

B-körkort är ett krav. Bil tillhandahålls för resor i tjänsten.

Sista ansökningsdag är 2022-05-08

Läs mer och ansök här!