Västerås Stad söker Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning avfall och förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

 

Västerås växer och utvecklas och miljö- och hälsoskyddsförvaltningen behöver förstärkning. Är du intresserad och har erfarenhet av tillsyn? Då är det dig vi söker!

På miljö- och hälsoskyddsförvaltningen är vi cirka 45 personer som arbetar med tillsyn med stöd av bland annat miljöbalken, avfallslagstiftningen, kemikalielagstiftningen, strålskyddslagen, tobakslagen, alkohollagen, livsmedelslagen samt konsumentjuridisk rådgivning. Vi deltar i samhällsplaneringen genom exempelvis deltagande i interna styr- och projektgrupper och som remissinstans i planärenden. Vår verksamhet är utåtriktad och berör på något sätt alla som bor och verkar i Västerås. Vi som arbetar på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen utför det operativa tillsynsarbetet som miljö- och konsumentnämnden ansvarar för.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta utifrån miljöbalken med inriktning avfall och förorenade områden. Det innebär att du ser till att lagstiftningen och bestämmelser följs. Ändringar i avfallslagstiftningen har medfört ett ökat behov av tillsynsinsatser inom avfallsområdet. I dina arbetsuppgifter ingår både planerad och händelsestyrd tillsyn.
I din roll som inspektör ingår myndighetsutövning gentemot de personer och verksamheter du träffar ute på fältet. Du informerar, ställer krav samt fattar beslut utifrån saklig grund och på ett respektfullt sätt. Andra arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning från naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning med minst 180 hp och kunskaper i miljöbalken. Har du även utbildning i förvaltningsrätt på minst 15 hp eller motsvarande praktisk erfarenhet är det meriterande. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med avfallslagstiftningen (avfallshantering, avfallstransporter), tillsyn av förorenade områden eller miljöfarliga verksamheter (avfallsanläggningar). Då det ingår bilåkande i tjänsten är det ett krav att du har B-körkort.

Som person är du trygg, stabil och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har en god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du kan tänka riskbaserat och kritiskt och anpassar dig efter nya rön och förändringar i lagstiftningen.

Ansök senast:   2022-02-20

Läs mer och ansök här!