Malmö Stad söker Markmiljöspecialist

posted in: Lediga Jobb

Har du ett stort intresse för markmiljöfrågor och vill bidra med specialistkunskap i en stor bredd av exploaterings- och infrastrukturprojekt inom Malmö Stad? Till sektionen för processtöd inom stadsutvecklingsavdelningen söker vi nu ytterligare en kollega som vill vara med att göra skillnad för ett hållbart Malmö.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du ansvarar för att bedöma markens status och behov av markmiljöundersökningar, samt ta fram åtgärdsförslag, utifrån kommunens ansvar som markägare och verksamhetsutövare. Detta sker främst genom att delta i olika typer av stadsutvecklingsprojekt där du bidrar med din expertis i olika projektskeden. Ditt uppdrag blir också att driva och hålla dig à jour i frågor gällande masshantering och förorenade områden.

I rollen ingår att medverka i upphandling av konsultutredningar och entreprenader inför sanering i jord och grundvatten, bland annat genom att ta fram förfrågningsunderlag, hantera ramavtal och utvärdera offerter. Vidare är du också kontaktperson och kravställare gentemot såväl entreprenörer som exploatörer i markmiljöfrågor.

Som markmiljöspecialist arbetar du såväl självständigt som i nära samarbete med övriga kollegor inom samma profession för att säkerställa att de åtgärder som utförs på kommunens uppdrag håller god kvalitet. Arbetet sker även i nära samarbete med projektledare och andra sakkunniga inom förvaltningen och du kommer också att samverka med andra kommunala och statliga myndigheter.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du i grunden en teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning inom miljö, geologi, geovetenskap eller motsvarande. Därtill har du minst ett par års bred erfarenhet av arbete med tekniska såväl som ekonomiska och juridiska frågeställningar rörande markmiljö, inklusive arbete med massbalans och med förorenade områden.

Det är meriterande om du har arbetat i hela ledet från framtagande av historiska inventeringar till entreprenadskedet i saneringsprojekt, samt om du har arbetat med upphandlingar av konsultutredningar och entreprenader i enlighet med lagen om offentlig upphandling.

Rollen kräver att du har god förmåga att arbeta självständigt, planera din arbetstid och ta egna initiativ. Med många interna och externa kontakter söker vi dig som drivs av att skapa välfungerande samarbeten och att du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska. Som representant för ditt expertområde är du pedagogisk samt kostnads- och kvalitetsmedveten.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansök senast:
15 december 2021

Läs mer och ansök här!