Sundsvalls kommun söker Miljöinspektör med inriktning på förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Om arbetsplatsen

Är du vår nya kollega? Vår arbetsgrupp inom förorenade områden söker en till medarbetare. Sundsvall växer och det innebär att staden precis som Miljökontoret står inför många spännande utmaningar. Ta möjligheten att bli en del av Miljökontoret och gruppen som arbetar med förorenade områden.

Miljökontoret är en egen förvaltning under Miljönämnden med ca 40 anställda. Hos oss finns ett stort engagemang för uppdragen och för att skapa nytta och värde för människor och miljön. Här finns stora möjligheter för dig att bidra både till din egen och till kontorets fortsatta utveckling.

På miljökontoret bryr vi oss om varandra och vi tycker att det är viktigt att arbetsliv och privatliv går ihop. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöfrågor för att skapa bra förutsättningar för en stimulerande, trygg och utvecklande arbetsvardag. Att ledning och kollegor stöttar varandra är en självklarhet, och hos oss erbjuds flextid och friskvård.

Arbetsuppgifter

Du har nu möjlighet att bli en del av en grupp med flera inspektörer som jobbar med frågor kring förorenade områden i ett brett perspektiv med helhetssyn och samhällsutveckling i fokus. Gruppen arbetar med riktad tillsyn mot potentiellt och bekräftat förorenade områden. Det innebär till exempel handläggning av underrättelser, anmälningsärenden vid avhjälpandeåtgärder, tillsyn av åtgärder inför exploateringar, yttranden i samband med samhällsplanering och arbete med större MIFO-objekt. Ansvar och beslut ligger ofta på handläggarnivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års aktuell erfarenhet av arbete som miljöinspektör eller med frågor gällande förorenade områden, t.ex. som konsult eller miljöhandläggare. Du har relevant akademisk utbildning från högskola eller universitet (exempelvis miljö-och hälsoskydd/geovetenskap/markkemi eller liknande). Du har stor förståelse för myndighetsrollen och vad det innebär i arbetet.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med miljöbalken och förvaltningslagen och/eller arbete med förorenade områden, t.ex. ansvarsutredningar, ta fram provtagningsplaner, saneringsutredningar, MIFO-arbeten.

Som person har du ett stort engagemang för frågorna och då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt behöver du ha god samarbetsförmåga samt lätt för att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Vidare har du god analytisk förmåga, ser till helheten i vårt arbete samt tar ansvar för din uppgift både i agerande och beslut. Du har förmågan att prioritera arbetsuppgifter och göra välgrundade avvägningar i ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Läs mer och ansök här!

Sista ansökningsdag 2021-10-17