WSP söker utredare inom förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Om WSP

WSP är ett av världens största och ledande konsultföretag inom hållbar samhällsutveckling. WSP finns i 40 länder på över 550 lokalkontor runt om i världen med nästan 50 000 medarbetare. WSP är idag en av Sveriges mest populära arbetsgivare med över 4000 anställda. Här finns möjligheten att arbeta i lokala, nationella och internationella uppdrag.

WSP Samhällsbyggnad i Gävle består av ca 55 personer som i nära samverkan arbetar med förorenad mark, MKB och tillståndsärenden, geoteknik, VA, utredning och förstudie, gestaltning, utformning och projektering inom spår, signal, mark, gata/väg, VA och konstruktion. Vi utför uppdrag åt offentliga och privata beställare. Nu söker vi nya kreativa och utvecklingsorienterade medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss.

Om rollen
Du kommer att arbeta som utredare i en grupp bestående av konsulter som primärt jobbar inom teknikområdena markmiljö och dagvatten. Vi utför många olika typer av uppdrag inom förorenade områden så som stora infrastrukturprojekt, inom industriområden, i samband med exploatering och stadsutveckling samt i samband med efterbehandlingsåtgärder.

Som utredare genomför du uppdragen i projektform tillsammans med kollegor. Arbetsuppgifterna omfattar allt från historiska inventeringar, miljötekniska undersökningar, riskbedömningar, åtgärdsutredningar till efterbehandlingar och miljökontroll. Arbetet sker både på kontor och i fält. Vi har ett väl utvecklat samarbete och kunskapsspridning mellan våra kontor i Sverige, vilket delvis möjliggjorts genom vår aktiva nationella marknads- och teknikorganisation (MOTOR) inom förorenade områden.

Vi erbjuder en utvecklande miljö där du får möjlighet att påverka samhället på riktigt. WSPs styrka är att vi kan anpassa oss till våra kunders kultur och lokala marknader samtidigt som vi utnyttjar vår världsomfattande expertis för att genomföra de mest komplexa projekten. Vi är också glada att kunna arbeta med varierade uppdrag och söker därför dig som stimuleras av en omväxlande miljö och som vill utvecklas tillsammans med oss.

Din profil
Du som söker har naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning med relevant inriktning. Du har ett antal års arbetslivserfarenhet inom förorenade områden. Erfarenhet av, samt certifiering för, provtagning i fält är ett stort plus liksom erfarenhet från konsultbranschen. Du tar gärna ledande roller i uppdrag då behov av samordning och ledning av kollegor är vanligt förekommande.

Det är viktigt för oss att du vill utvecklas i konsultrollen. Därmed tror vi att du är driven, strukturerad, samarbetsorienterad, prestigelös och affärsmässig i ditt arbete. Eftersom arbetet innehåller en stor del kommunicerande moment är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Arbete i fält kan tidvis förekomma. B-körkort krävs.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva stora och små samhällsutvecklande uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand.

Urval sker löpande, sista ansökansmöjlighet är september 2021. Välkommen med din ansökan! Kontakt från rekryterings- och annonseringsföretag undanbedes.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.

Ansök här!