Sundsvalls kommun söker miljöinspektör för förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Vill du göra skillnad och arbeta för en bättre miljö i Sundsvalls kommun? Ta då möjligheten att bli en del av miljökontoret och gruppen som arbetar med förorenade områden!

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision ”Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla” vilar på tre värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvall växer och det innebär att staden precis som Miljökontoret står inför många spännande utmaningar. Ta möjligheten att bli en del av Miljökontoret och gruppen som arbetar med förorenade områden.

Miljökontoret är en egen förvaltning under Miljönämnden med ca 40 anställda. Ansvar och beslut ligger ofta på handläggarnivå. Hos oss på Miljökontoret i Sundsvall finns ett stort engagemang för uppdragen och för att skapa nytta och värde. På miljökontoret bryr vi oss om varandra och det är viktigt att arbetsliv och privatliv går ihop. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöfrågor för att skapa bra förutsättningar för en rolig, trygg och utmanande arbetsvardag. Här finns det stora möjligheter för dig att bidra både till din egen och till kontorets fortsatta utveckling.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn på förorenade områden. I detta ligger bland annat att granska saneringsanmälningar, upprätta yttranden över planer/bygglov, arbeta med tillsyn på MIFO-objekt både genom bidrags- och privata spår.

Sundsvalls kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare genom möjligheter till utveckling och fortbildning inom yrkesrollen, aktivt medarbetaransvar samt förmånligt utbud av friskvårdsaktiviteter.

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk utbildning från högskola eller universitet (exempelvis miljö-och hälsoskydd/geovetenskap/markkemi eller liknande). Vi söker dig som har några års aktuell erfarenhet av arbete med frågor gällande förorenade områden. Erfarenhet av arbete med miljöbalken och förvaltningslagen är meriterande.

Du har ett stort engagemang i frågorna och för arbetet på en myndighet. Du är tydlig i din kommunikation och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga, ser helheten i vårt arbete samt tar ansvar för din uppgift. Du har förmågan att prioritera arbetsuppgifter och göra välgrundade avvägningar i ditt arbete. De dokument du producerar håller en god språklig kvalitet.

Sista ansökningsdag 21-06-13

Läs mer och ansök här!