WSP söker Konsult inom masshantering till Dalarna

posted in: Lediga Jobb


WSP Samhällsbyggnad i Dalarna består av ca 35 personer som i nära samverkan arbetar med förorenad mark, MKB och tillståndsärenden, geoteknik, VA, utredning och förstudie, gestaltning, utformning och projektering inom samhällsbyggnadssektorn. Nu söker vi nya kreativa och utvecklingsorienterade medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss. Inom gruppen har vi en bred kompetensbas inom både Geoteknik, Förorenad mark och masshantering. Några i gruppen har sin första anställning på WSP medan andra har mångårig erfarenhet. Vår målsättning är att växa och utveckla teknikområdet masshantering, med uppdrag i Dalarna och nationellt. Därför söker vi nu ytterligare konsulter inom masshantering till vårt kontor i Falun alternativt Borlänge.

Om tjänsten

Hantering av överskottsmassor är en fråga som har växt inom entreprenad- och samhällsbyggnadsbranschen de senaste åren. Att hushålla med naturresurser inom allt från stora infrastrukturprojekt till mindre marksaneringsprojekt leder till bättre optimering av kostnader och resurser. Detta är en viktig del i arbetet för att uppnå miljökvalitetsmålet begränsad klimatpåverkan.

Som miljökonsult hos oss i Dalarna kommer du arbeta som utredare med tyngdpunkten inom masshantering. Arbetsuppgifterna omfattar utredning utifrån miljöbalkens lagstiftning gällande avfallshantering samt logistik och samordning.

Vi jobbar i små och stora projekt inom infrastruktur, men vi gör även fristående utredningar åt kommuner och privata aktörer. Masshantering är inom många projekt en central fråga kopplat till byggbarhet och produktionsplanering där vi måste arbeta tillsammans för att effektivisera och hitta kreativa lösningar. Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan våra kontor i Sverige och du kommer ha ett omväxlande och utvecklande arbete tillsammans med kollegor över hela landet.

Din profil

Vi tror att du som söker har en relevant utbildning inom förorenade områden eller miljöjuridik och gärna något års relevant arbetslivserfarenhet inom samhällsbyggnadsprocessen från konsultföretag, kommun eller myndighet. Det är också intressant om du istället har mångårig arbetslivserfarenhet av byggbarhet och masshantering inom stora infrastrukturprojekt.

Du tycker det är stimulerande att hjälpa myndigheter, kommuner, företag och organisationer med kvalificerade utredningar. Det är även meriterande att ha uppdragsledarerfarenhet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper samt hur du ser på din utveckling inom ditt arbetsområde. Stort engagemang, affärsmässighet, teknikkunnande, öppenhet och prestigelöshet är egenskaper som vi värderar högt. Eftersom arbetet innehåller en stor del kommunicerande moment är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Då vi arbetar i ett internationellt bolag med kontakter i projekt runt om i världen är goda språkkunskaper i engelska och andra språk en merit.

Sista ansökningsdag

Urval sker löpande men vi vill senast få in din ansökan 2021-05-31. Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

Läs mer och ansök här.