WSP söker Hydrogeolog till Mark och Vatten Syd

posted in: Lediga Jobb

Som ett av de största miljökonsultföretagen inom mark- och vattentjänster i Sverige har WSP både bredd och spets. Vi är med och driver utvecklingen inom området och bidrar till en hållbar samhällsutveckling och till uppfyllandet av Sveriges övergripande miljömål.

Sektionen Mark- och Vatten inom WSP Environmental består av ca 225 medarbetare med många olika kompetenser. Tillsammans undersöker och utreder vi tillståndet i mark, vatten och sediment. Vi genomför inventeringar av flora, fauna och ekologiska samband på land och i vatten. Konsekvensanalyser för verksamheter och åtgärder som påverkar vår hälsa och miljö tillhör några av våra vanliga arbetsuppgifter. Arbetsmiljön är öppen och prestigelös, med ett stort fokus på medarbetarutveckling och erfarenhetsåterföring. Det finns goda utvecklingsmöjligheter både nationellt och internationellt på WSP.

Till vår avdelning Mark och Vatten i Syd söker vi nu en hydrogeolog med några års arbetslivserfarenhet av grundvattenfrågor. Placeringsort är Växjö eller Kalmar.  Grundvattengruppen i södra Sverige består idag av 20 hydrogeologer på fem kontor, Malmö, Helsingborg, Varberg, Kristianstad och Växjö. Vi premierar samarbete inom gruppen och som oftast är projektgrupperna mixade mellan kontoren för att underlätta daglig kontakt och teknikutbyte. Totalt i Sverige är vi ca 50 konsulter som arbetar med hydrogeologiska frågeställningar.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta som utredare i projekt med hydrogeologiska utredningar. Uppdragen är av varierande storlek, ofta inom dricksvattenförsörjning, infrastruktur, naturresurser och dylikt. Arbetet förekommer både självständigt såväl som i grupp och sker omväxlande på kontor och ute i fält.

Din profil
Vi söker dig som har arbetat minst 3-5 år som konsult eller på myndighet med hydrogeologiska frågeställningar och är trygg och självständig i din yrkesroll. I grunden har du en civilingenjörsexamen eller en akademisk examen i geologi. Körkort för personbil är en förutsättning, likaså en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Som rapportskrivare är du både noggrann och effektiv och i fält är du van vid att hantera nya situationer och problem som uppstår. För att bli framgångsrik i denna roll tror vi också att du är prestigelös i arbetet samt tycker om att samarbeta och utvecklas tillsammans med andra.

Kontakt

Mats Hagman, gruppchef: 010-722 63 02mats.hagman@wsp.com

Lisa Nordenström, rekrytering: 010-721 00 87lisa.nordenstrom@wsp.com

Ansök och läs mer här.