Örebro kommun söker Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Miljökontoret

posted in: Lediga Jobb

Vill du göra skillnad och arbeta för en bättre miljö i Örebro kommun? Då är detta tjänsten för dig! Vi på Miljökontoret söker nu en miljö- och hälsoskyddsinspektör för att stärka upp vår miljöskyddsenhet.

Om tjänsten 

Vår miljöskyddsenhet arbetar i tre team – Vatten, Industri och Mark.
I den aktuella tjänsten kommer du ingå i teamet som arbetar mot mark. Markteamet har huvudfokus inom förorenande områden. Örebro kommun är en expansiv kommun och mycket av vårt arbete med förorenande områden sker i samband med exploateringar. Vi arbetar även med egeninitierad tillsyn när det gäller förorenande områden. I markteamet arbetar man framförallt inom områdena förorenade områdentäkter och naturvård. Som en del av teamet förväntas du bidra till måluppfyllelse inom samtliga delar men ditt eget ansvarsområde kommer att vara tillsyn av förorenade områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • du planerar tillsynsarbete och genomför tillsynsbesök
  • du handlägger självständigt kvalificerade arbetsuppgifter såsom utredningar, planering, uppföljning inom ditt specialområde
  • du skriver rapporter och formulerar beslutshandlingar
  • vi har en långt gången delegering av ansvar och befogenheter

Kompetenskrav

  • utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan minst 3-årig naturvetenskaplig högskole- eller universitetsutbildning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • B-körkort (manuell växellåda)

Övrigt meriterande

  • dokumenterad erfarenhet av att arbeta med miljöbalken eller annan lagstiftning
  • dokumenterad erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör
  • dokumenterad erfarenhet av motsvarande arbete inom konsultverksamhet med inriktning mot förorenade områden
  • dokumenterad erfarenhet av tillsynsarbete i anslutning till miljöbalken

Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar bra med andra människor, strukturerar och ansvarar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du ser till verksamhetens mål. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och förstår komplicerade språkliga underlag. Du gillar lagstiftning och förstår vikten av att skapa förståelse för vårt arbete. När du kommunicerar med andra säkerhetsställer du att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: 2021-08-01 eller enligt överenskommelse

Om arbetsplatsen

På Miljökontoret i Örebro är vi cirka 70 medarbetare som jobbar på Miljönämndens uppdrag. På miljöskyddsenheten är vi totalt 21 engagerade medarbete. Vi arbetar för att skapa bra förutsättningar för våra företag som är verksamma i kommunen. Vi hjälper de som vill göra rätt med service, god tillgänglighet och utmärkt bemötande. Vårt fokus är att tillsynen ska ge effekt och göra nytta. Sedan två år tillbaka arbetar vi helt digitalt i ett av Örebros modernaste kontor – Citypassagen.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2021-04-11.
Löpande urval och intervjuer kan komma att ske.

Läs mer och ansök här.