NCC Infrastructure söker Hållbarhetsspecialist Hållbarhet, Mark- & Vattenmiljö

posted in: Lediga Jobb

I din roll som hållbarhetsspecialist kommer du att arbeta som med hållbarhetsfrågor inriktat mot NCC:s anläggningsprojekt. Du kommer att arbeta med alla tänkbara mark- och miljötekniska utmaningar men också arbeta med utvecklingsfrågor inom området för NCC.

NCC Teknik är en avdelning inom NCC Infrastructure. Vi fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller tekniska och hållbara lösningar med NCCs affär och projekt i fokus. Här finns för närvarande 4 enheter med teknisk kompetens inom projekteringsledning/ anläggning, geo/berg/mark samt hållbarhet, mark- och vattenmiljö. Enheterna erbjuder även tjänster inom produktionsstöd, teknisk utveckling, FoU, rådgivning samt projektering. Inom NCC Teknik Infrastructure är vi drygt 70 medarbetare med personal i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå och Västerås.

Rollen som hållbarhetsspecialist

I vår enhet arbetar du som internkonsult åt hela NCC inom Sverige och på sikt inom hela Norden. Vi är ofta en miljö- och hållbarhetslänk mellan NCC:s affärsområden och håller också ofta i kommunikationen med tillsynsmyndigheter.

Du kommer att inneha en omväxlande roll där du är inblandad i tidiga skeden likväl i skarpa projekt. I huvudsak sker detta genom rådgivning i tidiga skeden samt som tekniskt stöd mot produktionen.

I din roll som hållbarhetsspecialist kommer du att arbeta som med hållbarhetsfrågor inriktat mot NCC:s anläggningsprojekt. Du kommer bland annat arbeta med klimatkalkyler, livscykelanalyser, klimatdeklarationer, miljövarudeklarationer (EPD), och miljöklassning (Ceequal) av anläggningsprojekt, vilket också är områden som fått större fokus i samhället och inom NCC.

Din profil

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har utbildning så som civilingenjör, miljövetare eller närliggande område. Vidare har du tidigare erfarenhet från att arbeta med miljö- /hållbarhetsfrågor inom anläggningsbranschen.

Det är lämpligt att du har någon av dessa erfarenheter LCA, Trafikverkets klimatkrav och klimatkalkyl, Ceequal ochomgivningspåverkan,. Har du också kunskaper från modellering i programvarorna GaBi, SimaPro eller liknande är det meriterande.

Som person vill vi att du självgående, initiativtagande, prestigelös, analytisk och drivande. Du är van vid att arbeta med utvecklingsprojekt och att arbeta administrativt. Du är hjälpsam och kreativ och gillar när det inte finns tydliga svar på problem.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCCs kontor i  Stockholm. 

Sista ansökningsdag: 2021-03-31

Läs mer och ansök här!