Naturvårdsverket söker två handläggare för arbete med förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Vi söker två handläggare till Avfallsenheten som tillsammans med övriga medarbetare vill utveckla arbetet med förorenade områden och masshantering. Vi verkar för en giftfri miljö och en resurseffektiv avfallshantering vilket innebär svåra gränsdragningar och spännande utmaningar!

Avfallsenheten ansvarar för nationell samordning och prioritering av bidrag för avhjälpande av föroreningsskador av förorenade områden samt tillsynsvägledning och styrmedelsutveckling inom förorenade områden och i de avfallsfrågor som enheten ansvarar för. Frågorna är under kontinuerlig utveckling och vi söker dig som vill bidra i utvecklingsarbetet genom idéer, strategier samt genom att leda olika utvecklingsprojekt från start till mål. God samverkan och nätverkande med andra inom och utanför Naturvårdsverket är avgörande för detta uppdrag.

Naturvårdsverket är en arbetsplats som erbjuder dig goda möjligheter till att variera arbetet mellan våra två kontor i Östersund och i Stockholm, att utföra distansarbete och att samverka med många olika aktörer i samhället. Enhetens arbete har stor betydelse för miljön och för människors hälsa i Sverige såväl som internationellt. Intresset från omvärlden för våra frågor är stort. I denna roll har du möjlighet att göra skillnad och utvecklas såväl personligen som inom ditt arbetsområde.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta med förorenade områden samt bidra i närliggande frågor så som hantering av avfall/schaktmassor som enheten ansvarar för. Gruppen du kommer att tillhöra ansvarar för nationell prioritering och fördelning av bidrag för avhjälpande av föroreningsskador av förorenade områden vilket kommer ingå i ditt uppdrag. Övriga ansvarsområden är nationell samordning av arbetet med förorenade områden samt tillsynsvägledning och styrmedelsutveckling inom enhetens ansvarsområden. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har ett liknande uppdrag. I tjänsten ingår att företräda Naturvårdsverket i olika sammanhang.

Din kompetens

Vi söker dig som har relevant naturvetenskaplig eller teknisk utbildning från universitet eller högskola. Har du ett par års erfarenhet av arbete med förorenade områden och frågor relaterade till hantering av avfall/schaktmassor är det meriterande, liksom erfarenhet av arbete med riskbedömningar, miljökvalitetsnormer och PFAS. Erfarenhet från plan- och exploateringskontor är också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där det är viktigt att du kan ta egna initiativ och arbeta lösningsinriktat. Vidare har du ett strategiskt synsätt med förmåga att sätta helheten före ”de egna delarna”. Du är bra på att samarbeta med interna och externa aktörer med olika perspektiv och kompetenser och kan engagera andra samtidigt som du kan agera utifrån myndighetsrollen och förhålla dig objektiv när det behövs. Du behöver kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Om anställningen

Båda anställningarna är vikariat på heltid fram till sommaren 2021, med möjlighet till förlängning. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Resor förekommer i tjänsten, främst inom Sverige men även inom EU/internationellt

Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 20 april.

 

Läs mer och ansök här!