Sundsvalls kommun söker Miljöhandläggare/ekolog

posted in: Lediga Jobb

I Sundsvall byggs det som aldrig förr, staden växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Stadsbyggnadskontoret är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun och förvaltningen har en central roll för stadens tillväxt och arbetar aktivt med att öka vår kommuns attraktivitet. Vi söker nu en miljöhandläggare/ekolog för tillsvidareanställning till Stadsbyggnadskontorets Mark- och exploateringsavdelning.

Mark- och exploateringsavdelningen köper, säljer och förvaltar kommunens mark och skog. Vi agerar också som huvudman för statliga saneringsprojekt. På avdelningen arbetar 19 medarbetare varav 4 är miljöhandläggare.

Dina arbetsuppgifter
Sundsvalls kommun har en lång industriell historia, vilket gör att Stadsbyggnadskontoret idag har tre miljöhandläggare som är specialister inom förorenad mark. Tjänsten innebär till största del att vara projektledare/utredare för projekt som berör förorenad mark. Det gäller såväl egna exploateringsprojekt, detaljplaner som projekt finansierade av statliga bidrag. Stadsbyggnadskontoret driver dessutom ett projekt avseende undersökningar och åtgärder av gamla soptippar inom kommunen.

Som miljöhandläggare kommer du att arbeta med markfrågor ur ett tekniskt perspektiv. Miljöhandläggarna arbetar som projektledare för undersöknings- och saneringsprojekt. Det innebär att de upphandlar och driver projekt med både konsulter och entreprenörer i sin roll som projektledare. De fungerar också som miljöstöd internt i olika exploaterings- och anläggningsprojekt. Miljöhandläggarens roll är också att vara tekniskt stöd internt avseende markföroreningar, vid försäljning av kommunens mark, planärenden samt i vägprojekt. Detta innebär att till exempel upprätta historiska beskrivningar, göra riskbedömningar mm. Upprätta anmälningar till miljökontoret och länsstyrelsen samt skriva bidragsansökningar till Naturvårdsverket ingår också i tjänsten.

Om du har rätt kvalifikationer kommer du också att vara Stadsbyggnadskontorets ekolog och svara på frågor som rör biologisk mångfald – till exempel vid framtagande av detaljplaner eller frågor som rör den dagliga driften av vår verksamhet. Denna del av tjänsten är en ny befattning och det finns stora möjligheter att vara med och utforma arbetssättet för detta.
Som ekolog kommer du att vara förvaltningens expert i dessa frågor och bland annat hantera ärenden som berör biotopskydd, anspråkstagande av naturmark, naturvärdesbedömningar mm. Det arbetet kommer att beröra flera olika avdelningar inom förvaltningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med några års erfarenhet av arbetsbeskrivningen ovan. Vi tror att du är civilingenjör med fokus på miljöfrågor eller har annan relevant utbildning/erfarenhet. Det är ett krav att du har arbetat med förorenad mark tidigare. Om du dessutom har utbildning eller erfarenhet av ekologi är det meriterande. Kunskap och erfarenhet från kart- eller ritprogram är också meriterande (ArcGis eller CAD/AutoCad).

Som person är du engagerad, social, utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift. God datorvana är ett krav, liksom B-körkort.

Vi erbjuder dig ett jobb med varierande och utvecklande arbetsuppgifter där du blir en del av ett professionellt och engagerat team. Tjänsten är en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla Sundsvall. Kommunen erbjuder även ett förmånligt friskvårdsavtal samt friskvårdstimme. Om du är nyutexaminerad erbjuder vi handledning och stöttning för att du på ett så bra sätt som möjligt ska komma in i yrkesrollen.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Läs mer och ansök här.