NCC söker erfaren specialist inom mark- och vattenmiljö

posted in: Lediga Jobb

NCC Teknik söker erfaren medarbetare till Solna inom enheten Hållbarhet, Mark- & vattenmiljö 

Vi söker nu efter en engagerad och drivande person som vill fortsätta utveckla mark- och vattenmiljöområdet med frågor kopplade till anläggningsprojekt efter visionen:

Att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna

NCC Teknik är en specialistavdelning inom NCC Infrastructure. Vi fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller tekniska och hållbara lösningar med NCCs affär och projekt i fokus. Här finns för närvarande 4 enheter med teknisk kompetens inom anläggning, geo/berg/mark, projekteringsledning samt hållbarhet- mark & vattenmiljö. Inom NCC Teknik Infrastructure är vi drygt 60 medarbetare med personal i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Luleå som samarbetar över kontorsgränserna.

 

Roller hos oss på NCC Teknik, Hållbarhet, Mark- & vattenmiljö

I vår enhet arbetar vi som internkonsult åt övriga NCC inom Sverige. Enheten erbjuder tjänster inom ett brett spektrum såsom; anbuds- och produktionsstöd, teknisk utveckling, utbildning, strategiska utvecklingsfrågor, FoU, rådgivning samt medverkar vid projektering. Vi är en miljö- och hållbarhetslänk inom NCC och håller många gånger i kommunikationen med tillsynsmyndigheter. Vi arbetar ofta med alla tänkbara mark- och vattenmiljötekniska utmaningar och hos oss erbjuds också möjligheten att arbeta med frågor nära produktionen inom NCC:s olika delar. Arbetet sker omväxlande med uppdrag i såväl tidiga skeden liksom under projektgenomförande och uppföljning.

Dina erfarenheter

Vi söker en medarbetare med flera års arbetserfarenhet inom mark- och vattenmiljöområdet. Din utbildningsbakgrund kan vara av olika karaktär, till exempel miljöspecialist, civilingenjör, kemist, geolog eller biolog. För oss är det viktigt att den sökande har erfarenhet från miljötekniskt utredningsarbete då detta ofta är en av arbetets grunduppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med riskbedömning av förorenade områden alternativt har erfarenhet från tillsynsarbete kring markföroreningar. Det är meriterande med konsulterfarenhet inom miljöområdet. Vi ser gärna att du som sökande har erfarenhet av miljöcertifieringssystemet CEEQUAL eller Trafikverkets Klimatkalkyl då detta ofta efterfrågas.

Dina egenskaper

Du har arbetat flera år i branschen och kommer att fungera som en mentor åt våra yngre kollegor. Som person vill vi att du är självgående, initiativtagande och drivande med stor social kompetens och trivs med att ha gruppen i fokus. Du ska klara av att;

  • genomföra arbetsuppgifter i såväl grupp som självständigt
  • uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift samt vara en god kommunikatör
  • planera och ansvara för uppdrag

Vi erbjuder

En plats i ett härligt gäng med stor framåtanda och i en expansiv miljö. NCC bidrar med en organisation med goda värderingar, stort fokus på hållbarhetsfrågor och en stark vilja att lyckas. Detta ger oss många nöjda och stolta medarbetare. Vi har en bra variation på våra arbetsuppgifter där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar.

Ytterligare information

Tjänsten är placerad på NCC:s huvudkontor i Solna. Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna Marie Kruså, Gruppchef, marie.krusa@ncc.se eller Karin Österman de Wall, HR-specialist Rekrytering, karin.osterman.de.wall@ncc.se.  Registrera din ansökan och CV nedan, gärna så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2020-04-15.

Läs mer och ansök här!