Emmaboda söker Samordnare för innovativ sanering i Glasriket

posted in: Lediga Jobb

Om arbetsplatsen

Mitt i hjärtat av sydöstra Sverige – med pendlingsavstånd till Växjö, Kalmar och Karlskrona ligger Emmaboda. Om du vill bo i vacker natur, nära skog och sjö, skapa ditt drömboende till en rimlig kostnad, vara garanterad förskoleplats och dessutom ha flera stora evenemang i din närhet så kan Emmaboda vara något för dig. Vill du dessutom vara med och påverka din omgivning har du bäst möjligheter för det i Emmaboda! Kreativa människor har påverkat och levandegjort miljön och livet här sedan länge. Emmaboda lever och vårt liv präglas av omtanke och öppenhet.

Vi söker en samordnare till arbetet med sanering av förorenade områden i Glasriket i Småland. De fyra kommunerna är uppdragsgivare för samordnaren. Anställningen kommer att vara hos Emmaboda kommun där huvudsakligt arbetsställe ligger. Syftet med arbetet är att minska riskerna för miljö- och hälsoproblem och skapa tillväxt genom att förorenade områden kan användas för nya ändamål. Innovativ sanering är ett samarbete mellan de fyra kommunerna Nybro, Emmaboda, Lessebo och Uppvidinge samt Länsstyrelserna i Kalmar län och Kronobergs län.

Samordnaren är anställd vid Emmaboda kommun, kommunstyrelsen med kommunchef och genom pågående omorganisation på sikt samhällsutvecklingschef som chef men du ska arbeta för de fyra kommunerna. Mandat och ekonomiska förutsättningar ges från kommuncheferna. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

– I arbetsuppgifterna ingår att vara spindeln i nätet och upprätthålla kontaktytor och skapa nätverk mellan samtliga aktörer inom innovativ sanering. Kontakterna kommer gälla både lokalt, regionalt och nationellt samt skapa en strategi för detta. Dina uppgifter blir att ha en överblick över arbetet på kort och lång sikt och ta initiativ till projekt och insatser som bedöms relevanta. Du kommer röra dig inom fält som avfallshantering, miljöskydd, tillsyn.
– Hantering av kulturmiljöer. Du kommer att samarbeta med Sveriges geologiska undersökning, SGU, och länsstyrelserna samt stötta huvudmannen SGU. Vidare kommer du att arbeta som stöd i upphandling och kan komma att ha rollen som beställarombud. Utöver detta kommer du att arbeta med följande:
– Ansvara för kommunikation om sanering av Glasriket
– Fungera som ett stöd till de fyra kommunerna i deras ordinarie arbete
– Skapa en struktur för avfallshanteringen och utarbeta en princip för hantering av massor och deponier
– Arbeta med upphandlingar som i början kan omfatta projektledare för saneringsobjekten

Kvalifikationer

Du har en för området relevant utbildning och du drar dig inte för att skriva. Du är van att hantera oförutsedda händelser och kan snabbt växla mellan strategiskt och strukturerat arbete till att arbeta händelsestyrt. Du har erfarenhet från och en förmåga att förhandla och hantera motstridiga intressen. Det är meriterande om du har erfarenhet från kravställning i upphandling och utvärdering av större projekt inom området sanering.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag 2020-03-22

Läs mer och ansök här!