Sundsvalls kommun söker två handläggare för tillsyn av förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Sundsvall växer och det innebär att staden precis som Miljökontoret står inför många spännande utmaningar.  Ta möjligheten att bli en del av Miljökontoret och gruppen som arbetar med förorenade områden.

Miljökontoret är en egen förvaltning under Miljönämnden med ca 40 anställda. Ansvar och beslut ligger ofta på handläggarnivå. Hos oss på Miljökontoret i Sundsvall finns ett stort engagemang för uppdragen och för att skapa nytta och värde. På miljökontoret bryr vi oss om varandra och det är viktigt att arbetsliv och privatliv går ihop. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöfrågor för att skapa bra förutsättningar för en rolig, trygg och utmanande arbetsvardag. Här finns det stora möjligheter för dig att bidra både till din egen och till kontorets fortsatta utveckling.

Uppdraget  

Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn på förorenade områden. I detta ligger bland annat att granska saneringsanmälningar, upprätta yttranden över planer/bygglov, arbeta med tillsyn på MIFO-objekt både genom bidrags- och privata spår.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Sundsvalls kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare genom möjligheter till utveckling och fortbildning inom yrkesrollen, aktivt medarbetaransvar samt förmånligt utbud av friskvårdsaktiviteter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Din profil

Du har en relevant akademisk utbildning från högskola eller universitet (exempelvis miljö-och hälsoskydd/geovetenskap/markkemi eller liknande). Vi söker dig som har några års aktuell erfarenhet av arbete med frågor gällande förorenade områden. Erfarenhet av arbete med miljöbalken och förvaltningslagen är meriterande.

Du har ett stort engagemang i frågorna och för arbetet på en myndighet. Du är tydlig i din kommunikation och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga, ser helheten i vårt arbete samt tar ansvar för din uppgift. Du har förmågan att prioritera arbetsuppgifter och göra välgrundade avvägningar i ditt arbete. De dokument du producerar håller en god språklig kvalitet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Sista ansökningsdag: 2020-01-15, urval sker löpande.

Läs mer och ansök här.