Länsstyrelsen i Hallands län söker miljöhandläggare – förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Länsstyrelsen i Hallands län söker en miljöhandläggare för huvudsakligen arbete med tillsyn över förorenade områden. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat bidragshantering, kontakt med verksamhetsutövare samt granskning av inkomna rapporter, utredningar, riskbedömningar och åtgärdsförslag. Ytterligare arbetsuppgifter är granskning av statusrapporter, detaljplaner samt svara på internremisser och nationella rapporteringar. I arbetet ingår även tillsynsvägledning och stöd till kommunala tillsynsmyndigheter. Arbetet är självständigt, men bedrivs i ett team i nära samarbete med kollegor inom arbetsområdet.

Vi söker dig som har en teknisk/naturvetenskaplig utbildning på högskole-/universitetsnivå med inriktning mot miljö, geologi, hydrogeologi, ekotoxikologi eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet från offentlig myndighet, konsultbolag och praktisk erfarenhet av arbete med tillsyn enligt miljöbalken och handläggning. För denna tjänst är det vidare meriterande om du har erfarenhet av projekt- och entreprenörsarbete, samt om du har god kunskap inom GIS.

Arbetet ställer krav på en förmåga att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. Att du har god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat ser vi som en förutsättning. Vårt arbete handlar mycket om kontakter med omvärlden och därför är det viktigt att du har lätt för att ta kontakt och skapa relationer.

Sista ansökningsdatum är 2020-01-20.

Läs hela annonsen här!