Stockholm Stad söker Miljöspecialist till Norra Djurgårdsstaden

posted in: Lediga Jobb

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Exploateringskontoret har i samband med utveckling och byggandet av vår stad målsättning att uppfylla stadens ambitiösa hållbarhetsmål. Norra djurgårdsstaden byggs inom gamla hamn-och industriområden vilket medför att behovet av markrening är stort och med varierande föroreningsproblematik.

Vi söker nu en markmiljöspecialist med några års erfarenhet som på ett konstruktivt, engagerat och ansvarsfullt sätt är drivande i markmiljöfrågor. Tjänsten är placerad inom projektet Norra Djurgårdsstaden på Stockholms stads exploateringskontor, avdelningen för Stora Projekt. Norra Djurgårdsstaden är ett Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden och ett av stadens utpekade miljöprofilområden. Läs mer om Norra Djurgårdsstaden på http://vaxer.stockholm.se/omraden/norra-djurgardsstaden/

Arbetsbeskrivning

Du ingår i Norra Djurgårdsstadens markmiljögrupp som tillsammans hanterar de markmiljöfrågor som är relaterade till exploateringskontorets ansvar och uppdrag i samband med stadsutvecklingen av Norra Djurgårdsstaden.

Detta innebär i huvudsak:

 • Att delta i arbetet med att ta fram förutsättningar för projektet avseende markrening
 • Att under program-, projekterings- och genomförandeskede ansvara för samordning av frågor rörande markrening
 • Att vara beställarens representant vid markrening och styrning av upphandlad miljökontrollgrupp i genomförandeskedet
 • Att ansvara för kontakt med ansvariga miljömyndigheter och byggaktörer vad gäller markmiljöfrågor

Samt även att i samverkan med exploateringskontoret sakkunniga:

 • delta i strategiska frågor avseende schakt, markrening och masshantering
 • delta i strategiska frågor inom närliggande frågor som förorenade sediment, platsspecifika riktvärden, förorenade byggnader och förorenade bergrum

 

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen med för tjänsten relevant naturvetenskaplig eller teknisk inriktning. Du har några års erfarenhet av att arbeta med utredning och åtgärder av förorenade områden. Det är meriterande om du har erfarenhet inom hantering av förorenade områden i stadsbyggnads- och anläggningsprojekt, provtagning och utredning av förorenad mark, riskbedömningar, framtagande av förfrågningsunderlag, samt erfarenhet av relevant miljölagstiftning. Även erfarenhet av miljötillståndsprocesser eller andra miljöfrågor kopplade till planering och byggande är meriterande.

Du har sannolikt erfarenhet från arbete med förorenade områden som teknisk konsult eller från statlig eller kommunal verksamhet. Du kan dessutom kommunicera väl i tal och skrift på svenska och kan vid behov använda engelska i arbetet

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att:

 • både fungera i grupp och kunna arbeta självständigt
 • samarbeta med konsulter och kollegor med olika perspektiv och kompetenser
 • vara drivande och ha tydligt leveransfokus
 • tänka analytiskt och arbeta strukturerat
 • snabbt sätta dig in i nya områden
 • prioritera och ta egna initiativ
 • lösa problem och vara flexibel då förutsättningarna förändras
 • ha ett helhetsperspektiv

Vi Erbjuder
Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat. Du kommer att ingå i Norra Djurgårdsstadens projektorganisation som utvecklar stad i före detta hamn- och industriområden med närhet till nationalstadsparken och till centrala Stockholm. Du kommer att få ca 250 kollegor inom exploateringskontoret, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder tillsvidareanställning med kollektivavtal och ett förmånspaket med bl a tjänstepension, fiskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg, möjlighet att växla semesterdagar och flexibel arbetstid (06-22).

Sista ansökningsdag 191020

Läs mer och ansök här!