SGI söker erfaren miljöingenjör till Linköping

posted in: Lediga Jobb

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med förorenade områden, som kan arbeta självständigt och leda en projektgrupp.

Sedan 2010 har SGI det nationella ansvaret för forskning, teknikutveckling och kunskapsuppbyggnad inom förorenade områden. Tjänsten kommer att tillhöra avdelning Renare mark. Verksamheten på avdelningen handlar framför allt om forskning och utveckling, myndighetsstöd samt kunskapsförmedling. Avdelningen arbetar med att ta fram och implementera ny kunskap om förorenade områden, deponier, förorenade sediment och jordmassor samt materialkarakterisering. SGI har inom dessa teknikområden uppdrag enligt avtal med bland andra Naturvårdsverket och flertalet länsstyrelser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att arbeta som handläggare och miljöingenjör. Du kommer att arbeta med såväl stöd till Naturvårdsverket, länsstyrelser och kommuner i deras arbete med förorenade områden, som deltagande i olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Arbetet kommer även att omfatta remisshantering, medverkan i seminarier och kurser samt annan kunskapsförmedling med inriktning mot förorenade områden. Samverkan med myndigheter och andra aktörer inom förorenade områden kommer också att vara en del av ditt arbete.

Tjänsten kräver universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot naturvetenskap eller miljöteknik, alternativt annan inriktning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Du ska ha flerårig erfarenhet från konsult- och/eller myndighetsverksamhet med betoning på förorenade områden och vara en van projektledare. Det är en merit om du har god kännedom om miljölagstiftningen med tillhörande förordningar och föreskrifter, samt erfarenhet av dess tillämpningar.

Sista ansökningsdag: 2019-09-02

Läs hela annonsen här.