Kemakta söker Miljökonsult inom förorenade områden

posted in: Lediga Jobb

Söker du nya utmaningar? Kemakta har många nya spännande uppdrag och har under de senaste åren anställt flera nya medarbetare för att kunna möta våra kunders efterfrågan. Om du har erfarenhet av arbete med förorenade områden och vill arbeta i en liten organisation med högt i tak och nära till beslut – kontakta oss för denna tjänst!

Mer om tjänsten

Kemakta behöver förstärka gruppen som jobbar med utredningar av förorenade områden (mark, grundvatten, sediment, byggnader, m.m.) och kopplade avfallsfrågor. Du kommer att arbeta med bland annat miljötekniska undersökningar, bedömning av hälso- och miljörisker och framtagning av förslag på saneringsåtgärder. Andra uppdrag omfattar miljöstöd vid upphandling av projektering och genomförande av saneringsentreprenader samt miljökontroll. Du kommer också få jobba i uppdrag där frågeställningar om ämnens beteenden och farlighet för hälsa och miljö står i fokus. I dessa ingår bland annat spridningsmodellering och geokemisk modellering, fördjupade riskbedömningar, avfallsklassificering och ekotoxikologiska bedömningar.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet av utredningar inom förorenade områden och som har vana av rollen som projekt-/uppdragsledare.  Du ska vara engagerad, ansvarstagande och positiv samt vara en lagspelare. Som person är du analytisk och målinriktad.

Ytterligare krav på tjänsten:

  • Ca 5 års arbetslivserfarenhet eller mer av arbete med förorenade områden.
  • Vana av projektledning/uppdragsansvar och gärna erfarenhet av mark- och grundvattenföroreningar i exploateringsprojekt (byggprojekt/stadsutvecklingsprojekt).
  • Utbildning som civilingenjör/naturvetare med en inriktning mot mark och vatten, miljökemi, ekotoxikologi, hydrologi, geokemi eller motsvarande.
  • Meriterande med erfarenhet av arbete med fördjupade riskbedömningar, framtagning av platsspecifika riktvärden, medverkan i tillståndsansökningar/MKB eller arbete med klassning av avfall.
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter, glada kollegor och möjlighet att bidra i arbetet med att utveckla Kemaktas tjänster inom området mark-vatten-avfall.

Vi som jobbar på Kemakta är ett gäng nyfikna och engagerade människor som drivs av att hjälpa våra kunder med effektiva och hållbara lösningar på olika miljöproblem. Vi är personalägda vilket ger oss oberoende och stor möjlighet till medbestämmande. Vi tror att vår verksamhet och kvaliteten i våra tjänster gagnas av att vi delar med oss av våra erfarenheter, att vi tar tillvara allas unika kompetens och att vi är en flexibel arbetsplats. Vi vill att du ska ha möjlighet att utvecklas inom områden som intresserar dig och att du ska tycka att ditt jobb är roligt!

Kontakt

Maila CV och personligt brev till jobba@kemakta.se. Vi kommer att kalla till intervjuer fortlöpande. Se mer information på www.kemakta.se eller kontakta Gabriella Fanger 08-617 67 68.

 Om Kemakta

Kemakta är ett personalägt miljökonsultbolag som specialiserat sig på riskbedömningar och åtgärdslösningar för föroreningar i vår miljö. Våra tjänster fokuserar på förorenade områden och vattenskydd samt omhändertagande av radioaktivt avfall och annat material som ska friklassas, återvinnas eller deponeras. Kemaktas drygt 20 medarbetare är civilingenjörer och doktorer i kemiteknik eller miljö- och vattenteknik, hydrogeologer, biologer samt miljövetare. Vi har vårt kontor i Stockholm och utför uppdrag över hela landet, med en tonvikt på Stockholm och Mälardalen.