Länsstyrelsen i Jönköping söker Enhetschef till enheten för förorenade områden och miljödata

posted in: jobbarkiv

 

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen verkar som en samlande kraft för länet och utgör en viktig länk mellan staten och länets kommuner och invånare. Vi arbetar på uppdrag av regeringen och ser till att politiska beslut blir verklighet och får så bra effekt som möjligt för Jönköpings län, Målet är att göra det bästa för Jönköpings län och samtidigt bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling.

Du kommer att arbeta och vara chef på Enheten för förorenade områden och miljödata som är en av fyra enheter på Miljö- och samhällsbyggnadsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Enheten för förorenade områden och miljödata består av 10 medarbetare som ansvarar för att driva efterbehandlingsarbetet inom länet från initiering till sanering av förorenade områden. Enheten arbetar med tillsyn av förorenade områden, ärenden som rör exploatering, projekt som finansieras med hjälp av statliga bidrag och vägleder dessutom kommunerna i deras arbete med förorenade områden. Hos oss finns också medarbetare med uppdrag som rör Länsstyrelsens övergripande arbete med miljömål och Agenda 2030. Inom enheten bedrivs delar av länsstyrelserna nationella arbete med förvaltning och utveckling av gemensamma miljödatasystem.

Som enhetschef leder, planerar, organiserar och utvärderar du arbetet inom enheten. Du motiverar och stödjer medarbetarna så att individuella mål och gemensamma mål för enheten och Länsstyrelsen kan nås på ett effektivt sätt. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Som enhetschef handlägger du också ärenden till viss del.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant utbildning på högskolenivå, eller erhållit motsvarande kompetens på annat sätt. Erfarenhet av arbetsledning och vana vid myndighets- och utredningsarbete inom offentlig verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med förorenade områden. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift värdesätts.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och ser till helheten. Du ser frågor ur olika perspektiv och hittar nya lösningar i samarbete med andra. Du prioriterar och kompromissar med bibehållet fokus, även i tidspressade arbetssituationer och när förutsättningarna förändras. Som ledare är du tydlig, lyhörd, ger feedback och hanterar konflikter om det skulle uppkomma. Du har god datavana. Ditt förhållningssätt till arbetet ska utgå från Länsstyrelsens värdeord samverkande, professionell och engagerad.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tjänstens omfattning är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Uppdraget som enhetschef är, liksom Länsstyrelsens övriga chefsförordnaden, tidsbegränsat inom ramen för en tillsvidareanställning.

Sista ansökningsdag 2019-05-27

Läs mer och ansök här