Exploateringskontoret Stockholms stad söker Markmiljöspecialist till Norra Djurgårdsstaden

posted in: jobbarkiv

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Husarviken i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder och är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Ett av stadens utpekade miljöprofilområden där markrening har en betydande roll. Vi arbetar med innovativa markreningsmetoder och för en hållbar markreningsprocess Läs mer om Norra Djurgårdsstaden:http://vaxer.stockholm.se/omraden/norra-djurgardsstaden/

 

Arbetsbeskrivning

Som markmiljöspecialisten ingår du i Norra Djurgårdsstadens markmiljögrupp som tillsammans har som huvuduppgift att stödja, komplettera och vid behov ersätta projektledare i markmiljöfrågor. Detta innebär i huvudsak:

 • Att delta i arbetet med att ta fram förutsättningar för projektet avseende markrening
 • Att under program-, projekterings- och genomförandeskede ansvara för samordning av frågor rörande markrening
 • Att vara beställarens representant vid markrening och styrning av upphandlad miljökontrollgrupp i genomförandeskedet
 • Att utgöra stöd för projektet i arbetsmiljöfrågor rörande föroreningar
 • I arbetsuppgifterna ingår det även att i samverka med Exploateringskontoret sakkunniga och:
 • delta i strategiska frågor avseende schakt, markrening och masshantering
 • delta i strategiska frågor inom närliggande frågor som förorenade sediment, platsspecifika riktvärden, förorenade byggnader och förorenade bergrum
 • Projektets karaktär och tempo kräver stor samarbetsförmåga med de aktörer som deltar i projektet.

 Kvalifikationer

Du har en akademisk examen med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning relevant för tjänsten.

Du har några års erfarenhet av att arbeta med utredning och åtgärder av förorenade områden. Du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska och kan vid behov använda engelska i arbetet

Det är meriterande om du har erfarenhet inom; hantering av förorenade områden i stadsbyggnads- och anläggningsprojekt, provtagning och utredning av förorenad mark, riskbedömningar, platsspecifika riktvärden, åtgärdsutredningar, framtagande av förfrågningsunderlag, samt erfarenhet av relevant miljölagstiftning.

Även erfarenhet av miljötillståndsprocesser eller andra miljöfrågor kopplade till planering och byggande är meriterande. Du har sannolikt erfarenhet från arbete med förorenade områden som konsult eller från statlig eller kommunal verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att:

 • både fungera i grupp och kunna arbeta självständigt
 • samarbeta med konsulter och kollegor med olika perspektiv och kompetenser
 • drivande och ha tydligt leveransfokus
 • tänka analytiskt och arbeta strukturerat
 • snabbt sätta dig in i nya områden
 • prioritera och ta egna initiativ
 • lösa problem och vara flexibel då förutsättningarna förändras
 • ha ett helhetsperspektiv

Vi erbjuder

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor leder du stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 250 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.

Sista ansökningsdatum: 2019-06-02

Läs mer och ansök här.