Gävle kommun söker miljöinspektör med inriktning förorenad mark med mera

posted in: jobbarkiv

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Livsmiljö Gävles knappt 500 medarbetare gör Gävle vackrare, säkrare och mer händelserikt. Varje dag ger vi människor upplevelser till kropp och själ. Vi bygger, utvecklar och påverkar dagens och framtidens samhälle. Dina insatser har stor påverkan på gävlebornas vardag. Vi erbjuder dig ett betydelsefullt, stimulerande och utvecklande arbete. Vi gör så att Gävle växer och ger gävleborna spännande upplevelser!

Gör Gävle till Sveriges bästa miljöstad. Vi söker en miljöinspektör med inriktning mot miljöskydd till Miljö- och hälsoskyddsavdelningen. Vid avdelningen är vårt huvudsakliga uppdrag tillsyn och kontroll av inre och yttre miljöer. Vi arbetar fortlöpande med att utveckla kvalitén i vårt arbete och har som mål att ha nöjda kunder. Vi erbjuder ett utvecklande och utåtriktat arbete där du arbetar tillsammans med medarbetare inom kommunen och har dagliga möten med våra kunder. Vid miljö- och hälsoskyddsavdelningen arbetar miljöchef, 28 miljöinspektörer och 3 administratörer. Vi är totalt 32 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en miljöinspektör med inriktning mot miljöskydd. Som miljöinspektör genomför du tillsynsarbete enligt miljöbalken vilket kan innebära handläggning av ärenden gällande täkter, förorenade områden, vattenskydd, miljöfarliga verksamheter med mera. Dina kvalifikationer och önskemål kan påverka vilka områden du kommer att arbeta med.
Som miljöinspektör för du en dialog med våra kunder utan att ta avsteg från gällande lagstiftning. I rollen ingår även att ge information och rådgivning till Gävles företag och invånare inom tillsynsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan examen som vi bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper inom myndighetsutövning, miljöbalken och förvaltningsrätt. Du har erfarenhet av tillsyn av miljöfarlig verksamhet. Har du erfarenhet av arbete med tillsyn inom förorenade områden, täkter och förbränningsanläggningar är det meriterande.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du kommunicerar på ett förtroendegivande sätt så att ditt budskap når fram. Det är nödvändigt att i tjänsten kunna göra bra avvägningar och prioriteringar i ärenden. Arbetet kräver också ett gott bemötande av kunder och medarbetare. Vi arbetar aktivt i arbetsgruppen med att utveckla vårt samarbete och samsyn vid tillsyn. Vi söker därför en medarbetare som har god social kompetens och har lätt för att samarbeta. Delar av arbetet sker dock självständigt. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet av att på egen hand driva processer och arbetsuppgifter framåt. Du har förmågan att formulera dig tydligt, muntligt såväl som i skrift.

För denna tjänst krävs god kunskap i att använda Office-paketet. Erfarenhet av GIS och handläggningssystemet Vision eller liknande är meriterande. Du har körkort B.

Ansök senast: 2019-04-28

Läs mer och ansök här.