NCC söker Specialist inom mark- och vattenmiljö

posted in: jobbarkiv

NCC Teknik söker medarbetare till Solna inom enheten Hållbarhet, Mark- & vattenmiljö 

Vi söker nu efter en engagerad och drivande person som vill utvecklas inom hållbarhet mark- och vattenmiljöfrågor kopplade till anläggningsprojekt efter visionen:

Att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna

NCC Teknik är en avdelning inom NCC Infrastructure. Vi fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller tekniska och hållbara lösningar med NCCs affär och projekt i fokus. Här finns för närvarande 4 enheter med teknisk kompetens inom anläggning, geo/berg/mark, projekteringsledning samt mark- och vattenmiljö där även hållbarhetsfrågor hanteras. Enheterna erbjuder tjänster inom produktionsstöd, teknisk utveckling, FoU, rådgivning samt projektering. Inom NCC Teknik Infrastructure är vi drygt 60 medarbetare med personal i Stockholm, Västerås, Göteborg, Malmö, Luleå och Jönköping.

Roller hos oss på NCC Teknik, Hållbarhet, Mark- & vattenmiljö

I vår enhet arbetar vi som internkonsult åt övriga NCC inom Sverige. Vi är ofta en miljö- och hållbarhetslänk inom NCC och håller många gånger i kommunikationen med tillsynsmyndigheter. Förutom att arbeta med alla tänkbara mark- och vattenmiljötekniska utmaningar, erbjuds också möjligheten att arbeta med frågor nära produktionen inom NCC:s olika delar. Arbetet sker ofta omväxlande med uppdrag i såväl tidiga skeden liksom under projektgenomförande.

Dina erfarenheter

Vi söker en medarbetare med flera års arbetserfarenhet inom området. Din utbildningsbakgrund kan vara av olika karaktär, till exempel miljöspecialist, civilingenjör, kemist, geolog eller biolog. För oss är det viktigt att den sökande har erfarenhet från miljötekniskt utredningsarbete då detta ofta är en av arbetets grunduppgifter. Vi ser gärna att du som sökande har erfarenhet av miljöcertifieringssystemet CEEQUAL eller Trafikverkets Klimatkalkyl då detta efterfrågas. Har du arbetat med riskbedömning av förorenade områden eller har erfarenhet från tillsynsarbete kring markföroreningar eller annan konsultverksamhet inom miljöområdet så är det meriterande. Andra intressanta områden är vattenreningsteknik och entreprenadarbete vid sanering.

Dina egenskaper

Som person vill vi att du är självgående, initiativtagande och drivande. Du ska klara av att;

  • genomföra arbetsuppgifter i såväl grupp som självständigt
  • uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift samt vara en god kommunikatör
  • planera och ansvara för uppdrag

Vi erbjuder

En plats i ett härligt gäng med stor framåtanda och i en expansiv miljö. NCC bidrar med en organisation med goda värderingar, stort fokus på hållbarhetsfrågor och en stark vilja att lyckas. Detta ger oss många nöjda och stolta medarbetare. Vi har en bra variation på våra arbetsuppgifter där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar.

Sista ansökningsdag: 2019-04-11 – Stockholm

Läs mer och ansök här.